loading...

Aflati ce scrie fostul premier, Adrian Nastase pe blogul sau personal

aFostul premier Adrian Năstase scrie într-un articol publicat pe blogul personal că numirile de șefi ai procurorilor din România sunt făcute de Monica Macovei „indiferent de locul în care se află”.

„Declaraimediat, aceste cuvinte nuale-am rostit eu. Nuavreau să fiu declarat de Inspectia judiciară a CSM dusman al justitiei. Nu. Aceste cuvinte ii apartin fostului procuror comunist Monica Macovei,aprietenă a justitiei.aDesi, in 2012, eaaera speriată că proceduraastabilită (propunere ministru al justitiei+aviz CSM+numire presedinte) aar putea fi modificată ade Cazanciuc, aacum ea propuneaeliminarea din acest lant de decizie a CSM. In felul acesta, sefii procurorilor ar fi numiti doar de către executiv, ceea ce insă nu ar mai justificaamentinerea procurorilor in zona magistratilor. E adevărat,ape vremeaacomunistilor, procurorii nu erauamagistrati. Bănuiescacă CSM nuava reactiona. Iatăacâteva mentiuniasi citate notabile:

Monica Macovei, in 2012: „Fostulaministru al Justiţiei,aMonica Macovei, aadeclarat pentru Gândul că orice schimbare a proceduriiade numire a procuroruluiageneral şi a şefului DNAaar încălca una din condiţionalităţile aMecanismul de Cooperare si Verificare. aMacoveiaa precizat căaactuala procedură, în care MinisterulaJustiţiei propune, CSMaavizează şiapreşedintele semnează decreteleade numire ale aşefului DNAaşi a procurorului general, a fostaagreată de ComisiaaEuropeană în 2005.

Pe 17 septembrie, aministrul Justiţiei, Mona Pivniceru,aa demarat procedurile pentruanominalizareaaunor noi şefi la DNA şi la Parchetul General. Laaşedinţa de marţi, a18 septembrie, aCSM a emis un punctade vedere în care spune că Ministerul Justiţiei ar trebui exclus din procedura de numire. Ministrul Pivniceru a declarat că va continua pe procedura din 2005. (22.09.2012)”

Intr-o emisiune de acum câteva zile, de la B1Tv, a” Monica Macovei a fost la fel de vehementă şi faţă de propunerea ca numirile Procurorului generalaal României, al şefului DNA şi al şefului DIICOT să fie făcute de către CSM, europarlamentarul opinînd că aceste apropuneri trebuie să fie făcute în continuare de Ministrul Justiţiei (adică de doamna Prună). De altfel, chiar Monica Macovei a luat această aprerogativă din mîna CSM în 2005, cînd ea însăşi a fost Ministrul Justiţiei!”

Tot Monica Macovei, prietena justitiei si a CSM, in aceeasi emisiune: „Nu este normal ca un grup de 19 oameni care votează colectiv şi secret şi au răspundere colectivă, careaînseamnă zeroarăspundere, să facă aceste apropuneri. Nu contează cum sînt aceşti membri ai CSM – sînt cum i-au ales colegii lor, că şi asta trebuie să ne spună ceva… N-are ce căuta CSM în aceste numiri. CSM se ocupă de independenţa Justiţiei şi de disciplinarea judecătorilor, adică de aplicarea de sancţiuni disciplinare. Aici îşi face treaba foarte prost. Cumasă-i mai daiaputeri în plus CSM-ului?aÎntîi să-şi reglezeaproblemele. Serios!aDe cînd avem noi CSM, din 2005, de 2-3 ori a acţionat OK, în rest…” Să ştiţi că în toată Europa Centrală şi de Est,aîn CSM este un fel de Mafie a Justiţieiaşi eiaacoperă tot ce de întîmplăarău în sistem…CSMaeste un fel de Mafie a justitiei.”

Ca să evităm toate aceste controverse, anu s-ar putea spune aclar, in lege, că numirile deasefi ai procurorilor din România sunt făcute, perpetuua(aici dar si acolo) de MonicaaMacovei, indiferentade locul in care seaaflă? Eventual cu avizul …

Monica Macovei, in 2012: „Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a declarat pentru Gândul că orice schimbare a procedurii de numireaaprocurorului general şi a şefului DNA ar încălca una din condiţionalităţile Mecanismul de Cooperare si Verificare. Macovei a precizat căa actuala procedurăa, în careaMinisterul Justiţiei propune, CSMaavizează şiapreşedintele semnează decretele de numire ale şefului DNA şi a procurorului general, a fost agreată de Comisia Europeană în 2005.

Pe 17 septembrie, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a demarat procedurile pentru nominalizarea unor noi şefi la DNA şi la Parchetul General. La şedinţa de marţi, 18 septembrie, CSM a emis un punct de vedere în care spune că Ministerul Justiţiei ar trebui exclus din procedura de numire. Ministrul Pivniceru a declarat că va continua pe procedura din 2005. (22.09.2012)”

Intr-oaemisiune de acum câteva zile, de la B1Tv, ” aMonica Macovei a fost la fel de vehementă şi faţă de propunerea ca numirile Procurorului general al României, al şefului DNA şi al şefului DIICOT săafie făcute de către CSM, europarlamentarulaopinînd că aceste propuneriatrebuie să fieafăcute înacontinuare deaMinistrul Justiţiei (adică de doamna Prună). De altfel,achiar Monica Macovei aaluat această aprerogativă din mîna CSM în 2005, cînd eaaînsăşi a fost Ministrul Justiţiei!”

Tot Monica Macovei, prietenaajustitiei si a CSM, inaaceeasi emisiune: „Nu este normal caaun grup de 19 oameni care votează colectiv şiasecret şi auarăspundere colectivă, care înseamnă zero răspundere, să facă aceste propuneri. Nu contează cum sînt aceşti membri aiaCSM – sînt cumai-au ales colegii lor, că şi astaatrebuie să neaspună ceva… N-area

ce căuta CSM în aceste numiri. CSM seaocupă de independenţa Justiţiei şi de disciplinarea judecătorilor, adică de aplicarea de sancţiuni disciplinare. Aici îşi face treabaafoarte prost. Cum să-i maiadai puteri în plus CSM-ului? Întîi să-şi regleze problemele. Serios! De cînd avem noi CSM, din 2005, de 2-3 ori a acţionat OK, în rest…” Să ştiţi că în toată Europa Centrală şi de Est, în aCSM este un fel deaMafie a Justiţiei şi ei acoperă tot ceadeaîntîmplă răuaîn sistem…CSM esteaun fel deaMafie a justitiei.”

Ca să evitămatoate aceste controverse, nu s-araputea spuneaclar, in lege, căanumirile de sefi aiaprocurorilor dinaRomâniaasunt făcute, perpetuua(aici dar si acolo) de Monica Macovei, indiferentade locul in care se află? Eventual cu avizul …

Mihai Voicu,adespre implicarea lui DacianaCioloș în viațaapolitică: „Cu platforma asta amapierdut alegerile”

aDeputatul PNL Mihai Voicua a lansataun atac la adresa fostuluiapremier Dacian Cioloș, adupă ce acesta a anunțat că dorește să creeze cuaasociație.

„Un domnacare ne-a spusaîn campania electorală căanu dorește să fie pe afișeleanoastre și că îi folosim abuziv imaginea ne lansează la televizor propuneriade colaborare. Menționează ceva de platformaaRomânia 100. Păi cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi”, a scris Mihai Voicu, joi, pe pagina sa de Facebook.

„Amadiscuții cu mai mulți dintre foștii colaboratoriaca în perioada imediataurmătoare să creăm o structuraaasociativă, pornind de laaplatforma Româniaa100, careasă fie activă public și care să promoveze în continuareavalorile șiaprincipiileade acolo. Nu esteao fundație, va fi o asociație. Cândava fi gata, o să vă anunțăm”, a anunțat,ajoi, Dacian Cioloș.

sursa:antena3.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !