loading...

Declaratia facuta de Traian Basescu pentru Iohannis. Vezi primele detalii aici!

TraianaBăsescu aadeclarat, joi, la un postade televiziune, că preşedinteleaIohannis ar trebuiasă acţioneze pentru aascoate SRI şi DNA din scandalul provocat de afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă, fostul preşedinte invocând episodul fugii lui Omar Hayssam când a chemat procurorul general şiaşefii serviciilor secrete cărora le-a cerut să demisioneze, scrie news.ro.

”Nu se sacrifică instituţii pentru unaom iar, după părerea mea, s-a ajuns la nivelul la care preşedintele trebuie să se gândească foarte serios pentru a scoateaSRI şi DNA din acest scandal. Când a fugit Omar Hayssam, i-am chemat pe toţi şefii şi le-am spus: «dragi şefi, vedeţi că aveţi fiecareacâte o foaie în secretariat, să nu o lăsaţi nescrisă»”, a declarat Traian Băsescu.

El a susţinut că trebuie clarificateaafirmaţiile lui Sebastian Ghiţă, mai ales că o parte dintre ele ar fi fost confirmate în presă. ”Cred că a fost şi o tactică a lui Ghiţăasă înceapă cu ceva ce poate fi verificat. Afirmaţiile lui iniţiale, inclusiv cu cucuveaua mov, s-au confirmat (…)aDacă verificarea nu seaface sau se face la fel cum s-a făcut cupovestea cu plagiatul pentru doamna Kovesi, DNA este terminat ca şiacredibilitate”, a avertizatafostul preşedinte.

El a spus că ultima înregistrare a lui Ghiţă ar puteaaconstitui un motiv pentru arestarea lui Coldea doar dacă Victor Ponta ar confirma că a fost şantajat de adjunctul şefului SRI să accepteanumirea Codruţei Kovesi caaprocuror-şef al DNA.

sursa:antena3.ro

KlausaIohannis îlaatacă pe Ciorbea:aVrea să fie rapid util noiiamajorități

PreşedinteleKlaus Iohannis este indignat de acţiunea Avocatului Poporului la Curtea Constituţională cu privire la Legea 90/2001, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

„Preşedintele României este indignat de acţiunea din această dimineaţă a Avocatului Poporului, o acţiune cu un unic beneficiar. Preşedintele României este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului vrea să fie util noii majorităţi”, a afirmat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

Ea a subliniat că strădaniile unei persoane condamnate care vrea să devină premier nu intră în atribuţiile Avocatului Poporului.

Dobrovolschi a precizat şi că prin acţiunea Avocatului Poporului „se poate deschide poarta condamnaţilor penali să conducă”.

Avocatul Poporului a sesizat directaCurtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizareaaşi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivuluiapersoanele care nu au suferit condamnări penale şianu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

Principala persoană vizată dd discuție este președintele PSD, Liviu Dragnea.

sursa:agerpres.ro
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !