loading...

Gripa face ravagii iarna aceasta

Altea 154 de persoane sunt deja afectate. Totodata, a crescut si numarul virozelor respiratorii, depasind pana acum 64.000 de cazuri. In tot acest timp autoritatilea continuaa campaniaade vaccinare.

Doua femei, una din judetul Galati si alta din judetul Dambovita,asi-au pierdut viata rapuse de gripa. Iar in ultimele zile tusea si febra au trimis la spital sute de oameni. Medicii spun ca valul de imbolnaviri,acare era asteptat abia laainceputul lunii vitoare, a venit siacu multe complicatii. Primelea simptome sunt ale unei raceli normale, insaadupa cateva zile de tratament, cand organismul pare sa-si revina, izbucneste de fapt gripa care ii doboara pe bolnavi laapat.

O viroza respiratorie puternica afecteaza sute de oameni care au ajuns, in ultimele zile, in spital. In Prahova, copiii bolnavi au umplut pana la refuz saloaneleaspitalului de pediatrie.

Si nici adultii nu fac fataamai bineavirusului agresiv. Mediciiaspun ca epidemia aainceput mult mai devreme decat in alti ani si ca virusul esteafoarte rezistent laatratament.

Un sfertadintreaapelurile inregistrate la serviciul de ambulanta vin deala oameni cu febra mare si accese de tuse. Pacientii sunt atat de speriati aincatanu maiatrec pe la medicul de familie, ci seaprezinta direct la spital. Mamaaunui copilapovestesteaca acesta a avut febra mare iar pana aavenitasalvarea si-aapierdut cunostinta.

Multi dintre cei afectati de bronsitaasau viroza spun ca tusea si febraai-au chinuit inca de la sfarsitul lui decembrie. Si cand credeau ca s-au avindecat, simptomele au reaparut. Medicii spun ca acest virus se manifesta de regula prin februarie, insa acum a aparut mai devreme. In plus, cedeaza greu la tratament.

Catalin Visan, manager aSpitalul de Pediatrie Ploiesti: “Sa incercam pe cat posibil sa evitam locurile aglomerate si sa ne spalam mai des pe maini. Este un virus mai agresiv, nu pot spune mai puternic dar este mai agresiv, putin mai rezistent la tratament..”

Daniel Nicolae, manager aAmbulanta Prahova: “aSe pare ca ane confruntam cu un virus cu o capacitate de contamnare si de imbolnavire afoarte puterniaa si in cazul acesta singurele amasuri preventive sunt izolarea la primele simptome ale bolii.”

Medicii se tem aca in momentul ain care aelevii vor reveni la scoala, iar cei mici la gradinta, astfel de cazuri vor fi tot mai numeroase. Ii atentioneaza insa ape parinti sa nu le dea antibiotice copiilor fara recomandarea specialistului.

Epidemieade rujeola in Timisoara, declansata de lipsa vaccinarii. Ina2016, doiacopii auamurit din cauza complicatiilor

In unele cazuri familia a refuzatavaccinul, iar in alte situatii copiii nu aveau implinita varsta pentru vaccinare. In luna decembrieaau fost internate 140 de cazuri de rujeola. Uniiadintre copiii ainternati au facut complicatii, daranu severe. Anul trecut doi copii, o fetita de un an si treialuni si un baietelade un an si sase luni au murit din cauza unor complicatii provocate de rujeola. Cei doi aveauasi malformatiiacongenitale.

sursa:stirileprotv.ro

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !